Esilehele : Näitused : Õlimaalid : Graafika : Tekstid : Joonistused :  : Uudised 
Näitus Viljandis 
:
In english 


Näitus ‘Ürg-Org’ Schloss Fellin, Viljandi                                                                      Aprill – September 2024

 

Kui esimest korda külastasin Schloss Fellin’i vastselt uuendatud ruume siis tekkis kohe selline tunne, et siia sobiks üles panna mõned meremaalid. Kuna kohti seintel on palju siis maalisin ka muud meelepärast. Mulle ikka meeldivad sellised avarad maastikud. Päris keset Eestit võib leida ka mõne koha kus avarust on vähem. Viljandi kohta seda küll öelda ei saa – Sakala kõrgustiku kuplid ja nende vahelised ürgorud jätavad kulgejale võimalus imetleda avarust. Näitusele tuleb ka üks suurem maal, mis küll praegusel kirjutamise hetkel on üsna algusjärgus, kus kujutan Raudna jõe orgu seitse, kaheksa tuhat aastat tagasi. Üsnagi hulljulge ettevõtmine aga see andis näitusele pealkirja.

 

Suurupis, 6 Märts 2024

Tarmo Roosimölder